Hoe maak je THC-siroop?

Hoe maak je lekkere THC-siroop?

Edibles zijn een populaire vorm van het gebruik van cannabis. Het is dan ook geen hogere wiskunde om zelf je eigen cannabisedibles te maken van je favoriete wiet. Misschien wel de makkelijkste, en tevens meest veelzijdige edible, is THC-siroop. Het maken ervan vereist weinig skills en is daarnaast klaar in slechts een mum van tijd. Als je wilt weten hoe, lees dan hieronder verder.

Wat is THC-siroop?

THC-siroop is een zoete edible, gemaakt van suiker, water, wiet en eventuele smaakstoffen. Deze heerlijke siroop is te gebruiken als zoetmiddel in thee of koffie, over pannenkoeken of cake, of simpelweg in een glaasje water of prik. Naast dat het een geweldige smaakmaker is die enorm veelzijdig is te gebruiken, ervaar je ook de bekende (of beruchte) THC-kick. Een betere combinatie bestaat niet! Het uiterlijk van cannabissiropen heeft vaak wat weg van ahornsiroop of hoestdrank. Het heeft doorgaans een heldere of gouden kleur en een rijke, dikke textuur. Het is mogelijk, en zelfs wenselijk, om verschillende aromatische ingrediënten toe te voegen aan het recept. Denk bijvoorbeeld aan vanille en citroenschil, of specerijen zoals kruidnagel en steranijs. Laat je culinaire creativiteit volledig de vrije loop om jouw eigen op maat gemaakte wietsiroop te vervolmaken.

Gebruik

Het wordt aangeraden om THC-siroop met mate te gebruiken, vanwege het hoge suikergehalte en de sterkte qua psychoactieve effecten. Het is met edibles heel belangrijk om goed op de dosering te letten, omdat het lang kan duren voor de eerste effecten merkbaar worden. Ondanks dat de effecten met siroop sneller opkomen, kan het alsnog zeker een uur duren. De effecten zijn net zoals bij andere edibles langdurig. Wees daarom ook geduldig voor je een tweede dosis neemt, zodat je de eerste effecten kan afwachten en niet meteen een veel te hoge dosering neemt.

Recept voor THC-siroop

Hieronder volgt een eenvoudig recept, waarmee je thuis in een handomdraai jouw eigen cannabissiroop maakt, volledig naar de wensen van je eigen smaak.

Ingrediënten

  • 720ml water
  • 2 eetlepels plantaardige glycerine
  • 2 gram fijngemalen wiettoppen
  • 600 gram suiker
  • Smaakmakers (bijv. kaneelstokjes, kruidnagel, vanille, citroenschil, etc.)

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Zeef
  • Kaasdoek
  • Glazen pot/fles

Stap 1:

Grind je geselecteerde wiettoppen en spreid ze uit over een bakplaat met bakpapier erop. Plaats de bakplaat met wiet in een voorverwarmde oven op 110 graden Celsius voor een tijdsbestek van rond de 30 minuten. Het proces wat hiermee in gang wordt gezet, staat bekend als ‘decarboxylering’, wat ervoor zorgt dat de cannabinoïden in de gedroogde wiet geactiveerd wordt. Zo wordt je siroop goed sterk. Let op: haal de wiet na ongeveer 20 minuten uit de oven om ze opnieuw te schikken op de bakplaat. Het proces van decarboxylering is voltooid als je keuken licht naar wiet begint te ruiken.

Stap 2:

Meng water, suiker en je eventuele smaakmakers in een pan en breng het op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag als het begint te koken en blijf roeren totdat alle suiker is opgelost.

Stap 3:

Voeg de geactiveerde wiet toe aan het kokende mengsel, en kook het geheel 30 minuten door. Blijf het mengsel constant roeren. Voeg dan de plantaardige glycerine toe en kook het geheel nog eens 5 minuten door. Haal hierna de pan van het vuur.

Stap 4:

Laat de siroop helemaal afkoelen. Zeef het mengsel dan door een zeef met een kaasdoek om al het plantaardig materiaal en andere stukjes te verwijderen. Schenk het in een glazen potje of flesje, en het is klaar voor gebruik!