Hoe gebruik je Chacruna?
In de meeste recepten wordt 25 gram als een lage, 50 gram als een normale en 75 gram als een hoge dosering beschouwd. De bladeren worden enkele uren op een laag vuurtje gekookt. Gebruikelijke kooktijden zijn tussen de 4 en 12 uur in totaal.
Soms worden zuurteregelaars als azijn of citroensap toegevoegd om het extraheren te versnellen. Sommige mensen maken twee of meer infusies van hetzelfde plantmateriaal en voegen deze later samen, waarna de totale vloeistof tot een kleinere, makkelijk in te nemen hoeveelheid gecondenseerd wordt.
Effect:
chacruna wordt vandaag de dag voornamelijk nog steeds gebruikt om ayahuasca mee te maken, wat een psychedelische infusie is. De effecten kunnen het beste omschreven worden als een fysieke en mentale zuivering, met tegelijkertijd een 4 uur lange verbinding met het onwaarneembare. De meesten zullen een ervaring hebben die vergelijkbaar is met een lage dosis psilocybine paddenstoelen of LSD. Ook kunnen er maagkrampen optreden gedurende de eerste twee uur.